Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle makaronowe faszerowane sałatką

Muszle makaronowe faszerowane sałatką

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13809

Dodano:

Odsłon: 3428

Muszle makaronowe faszerowane sałatką

Składniki

  • Muszle makaronowe 12-14 sztuk
  • Filet z kurczaka pojedynczy
  • Kukurydza 3 łyżki
  • Ogórki konserwowe 6 małych
  • Szczypiorek 3 łodygi
  • Papryka czerwona 1/2
  • Por biała część 3 cm
  • Majonez łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki gałązka do dekoracji
  • Ulubione przyprawy do kurczaka (opcjonalnie)
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muszle makaronowe faszerowane sałatką

Przygotowanie

  1. Fileta podkroić drobno, przyprawić solą oraz pieprze lub ulubionymi przyprawami np. gyros. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.


    Muszle makaronowe ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


    Pora drobno pokroić, posolić i wygnieść w dłoniach lub widelcem. Odstawić na 3 minuty.


    W tym czasie pokroić i przełożyć do miski ogórki, paprykę, szczypiorek. Dodać pora, filet z kurczaka. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez i całość wymieszać. Gotową sałatką nafaszerować zimne muszle makaronowe. Udekorować szczypiorkiem i pietruszką, Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń