Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka z makaronowych muszli, faszerowanych masą jajeczną z warzywami. Idealna na stół świąteczny. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24871
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24871
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Makaron muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Obrane jajka, szczypior, suszone pomidory i ogórek kroimy w kostkę, mieszamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.
Ostudzone muszle faszerujemy masą jajeczną z warzywami. Talerzyk wykładamy liściem sałaty, na środku talerzyka umieszczamy papryczkę czereśniową, a na około papryczki układamy w kształcie kwiatka faszerowane muszle. Po wierzchu możemy posypać muszle drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!!