Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka z makaronowych muszli, faszerowanych masą jajeczną z warzywami. Idealna na stół świąteczny. Polecam.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24421
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 342
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 381
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24421
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 342
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 381
Składniki
Makaron muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Obrane jajka, szczypior, suszone pomidory i ogórek kroimy w kostkę, mieszamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.
Ostudzone muszle faszerujemy masą jajeczną z warzywami. Talerzyk wykładamy liściem sałaty, na środku talerzyka umieszczamy papryczkę czereśniową, a na około papryczki układamy w kształcie kwiatka faszerowane muszle. Po wierzchu możemy posypać muszle drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!!!