Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle nadziewane farszem jajeczno warzywnym.

Muszle nadziewane farszem jajeczno warzywnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1451 Ocena: 18921

Dodano:

Odsłon: 32964

Przystawka z makaronowych muszli, faszerowanych masą jajeczną z warzywami. Idealna na stół świąteczny. Polecam.

Składniki

  • makaron muszle 6 szt.
  • sałata lodowa do wyłożenia talerzyka
  • papryka czereśniowa marynowana 1 szt.
  • Masa jajeczna z warzywami:
  • jajka kurze 2 szt.
  • korniszon 1 szt. mały
  • suszone pomidory 3 połówki
  • Szczypiorek
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 mała łyżeczka
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Obrane jajka, szczypior, suszone pomidory i ogórek kroimy w kostkę, mieszamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.

  2. Ostudzone muszle faszerujemy masą jajeczną z warzywami. Talerzyk wykładamy liściem sałaty, na środku talerzyka umieszczamy papryczkę czereśniową, a na około papryczki układamy w kształcie kwiatka faszerowane muszle. Po wierzchu możemy posypać muszle drobno pokrojonym szczypiorkiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń