Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna przystawka na świąteczny stół. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4122
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416229
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2822
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4122
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416229
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2822
Składniki
Wykonanie pasty: Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu, mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.
Wykonanie przystawki z muszli i pasty: Ugotowane i ostudzone muszle nadziewamy pastą z tuńczyka i jajek. Nadziane muszle układamy na talerzyku w kształcie kwiatka. W środku umieszczamy dekoracje zrobioną z plasterków rzodkiewki. Z kawałka młodego, zielonego pora wycinamy 16 cienkich pasków i umieszczamy w każdej muszli po 2 paski zielone. Smacznego!!!