Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne myszki z jajek na łące z kiełków sobie siedziały i serek żółty chrupały. Dzieci im się przez chwilę przyglądały, a potem ze smakiem wszystko pozjadały. Trochę szkoda myszek, bo zjedzone zostały, ale one o tym doskonale wiedziały.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 65
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 41
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 65
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 41
Składniki
Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru sosu własnego i mieszamy z bryndzą. Jajka przekrawamy po długości na połowę. Na każde jajko nakładamy tuńczyka z bryndzą. Myszkom z oliwek robimy uszka, z ziaren pieprzu oczka, a z kawałeczków pomidorka buźki. Z połowy liści szpinaku odkrawamy boki, tak aby powstały z nich ogonki. Na talerz nakładamy kiełki, na nich układamy myszki, które doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Przed każdą myszką, na liściach szpinaku dodajemy trójkąciki z sera żółtego. Żeby ser miał dziury, wystarczy je samemu zrobić za pomocą rurki do napojów.
Dodajemy kapary i gotowe. Możemy podawać z tostowym chlebkiem przypominającym ser z dziurami. W kromeczkach, przed włożeniem do tostera wystarczy wyciąć otworki. Rada: ogonki można zrobić ze szczypiorku, ja akurat nie miałam.