Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania dekoracyjne jajka faszerowane.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Sześć jajek przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
Żółtka łączymy z posiekanym porem, rozdrobnionym ogórkiem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy.
Połówki jajek faszerujemy pastą.
Rzodkiewki siekamy, rukolę rwiemy na kawałki.
Faszerowane jajka rozkładamy na półmisku, ozdabiamy posiekaną rzodkiewką i rukolą. Posypujemy curry.
1 jajko przekrawamy na pół i układamy pośrodku półmiska na "trawie" z rukoli. Obkładamy żółtym serem. Oczy myszek wykonujemy z ziarenek pieprzu, ogonki ze szczypiorku oraz uszka z plasterków rzodkiewek.