Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania dekoracyjne jajka faszerowane.
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nas...
Odsłon: 84
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 68
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 72
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 2036
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nas...
Odsłon: 84
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 68
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 72
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 2036
Składniki
Sześć jajek przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
Żółtka łączymy z posiekanym porem, rozdrobnionym ogórkiem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy.
Połówki jajek faszerujemy pastą.
Rzodkiewki siekamy, rukolę rwiemy na kawałki.
Faszerowane jajka rozkładamy na półmisku, ozdabiamy posiekaną rzodkiewką i rukolą. Posypujemy curry.
1 jajko przekrawamy na pół i układamy pośrodku półmiska na "trawie" z rukoli. Obkładamy żółtym serem. Oczy myszek wykonujemy z ziarenek pieprzu, ogonki ze szczypiorku oraz uszka z plasterków rzodkiewek.