Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania dekoracyjne jajka faszerowane.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1001
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8767
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3097
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1001
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8767
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3097
Składniki
Sześć jajek przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
Żółtka łączymy z posiekanym porem, rozdrobnionym ogórkiem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy.
Połówki jajek faszerujemy pastą.
Rzodkiewki siekamy, rukolę rwiemy na kawałki.
Faszerowane jajka rozkładamy na półmisku, ozdabiamy posiekaną rzodkiewką i rukolą. Posypujemy curry.
1 jajko przekrawamy na pół i układamy pośrodku półmiska na "trawie" z rukoli. Obkładamy żółtym serem. Oczy myszek wykonujemy z ziarenek pieprzu, ogonki ze szczypiorku oraz uszka z plasterków rzodkiewek.