Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bułki to jedno z tych dań, które potrafią zachwycić swoją prostotą i bogactwem smaku. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, lunch, a nawet jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Poniżej znajdziecie szczegółowy przepis na kajzerki nadziewane, które z pewnością podbiją Wasze podniebienia! Dzięki temu przepisowi z łatwością przygotujesz smaczne i chrupiące bułki, które zachwycą Twoich bliskich i gości.
deska do krojenia, miska, nóż, blacha do pieczenia
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5561
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5561
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Z bułek ścinamy górę, tak by dolna część była znaczne większa i wydrążamy z nich miąższ, górna część nie będzie nam potrzebna. Bułki zawijamy w 2 plastry boczku, na krzyż, robiąc wgłębienie na farsz. Kabanosy kroimy na drobne kawałki. Czerwoną paprykę kroimy w małą kostkę. Obraną cebulę drobno siekamy. Opłukaną natkę pietruszki również drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki na farszu umieszczamy w misce, dodajemy majonez i całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie razem mieszamy. Bułki nadziewamy przygotowanym farszem.
Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 15 minut, zapiekamy aż będą lekko chrupiące. Tak przygotowane bułki od razu podajemy.