Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bułki to jedno z tych dań, które potrafią zachwycić swoją prostotą i bogactwem smaku. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, lunch, a nawet jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Poniżej znajdziecie szczegółowy przepis na kajzerki nadziewane, które z pewnością podbiją Wasze podniebienia! Dzięki temu przepisowi z łatwością przygotujesz smaczne i chrupiące bułki, które zachwycą Twoich bliskich i gości.
deska do krojenia, miska, nóż, blacha do pieczenia
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Składniki
Z bułek ścinamy górę, tak by dolna część była znaczne większa i wydrążamy z nich miąższ, górna część nie będzie nam potrzebna. Bułki zawijamy w 2 plastry boczku, na krzyż, robiąc wgłębienie na farsz. Kabanosy kroimy na drobne kawałki. Czerwoną paprykę kroimy w małą kostkę. Obraną cebulę drobno siekamy. Opłukaną natkę pietruszki również drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki na farszu umieszczamy w misce, dodajemy majonez i całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie razem mieszamy. Bułki nadziewamy przygotowanym farszem.
Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 15 minut, zapiekamy aż będą lekko chrupiące. Tak przygotowane bułki od razu podajemy.