Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione pysznym nadzieniem z wędliny, sera camembert, oliwek i pomidorków posypane żółtym serem to znakomita przekąski na domowe przyjęcia, szybkie w przygotowaniu przystawki, świetny pomysł na kolację.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Plastry wędliny kroimy w kostkę, ser camembert na mniejsze kawałeczki a oliwki w plasterki, pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Na końcu ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i wycinamy z niego 15 jednakowych kwadratów.
Wycięte kwadraty ciasta umieszczamy w formie na muffiny posmarowanej olejem, tworząc koszyczki a następnie w każdym koszyczku warstwowo układamy poszczególne składniki : pokrojoną wędlinę, ser camembert, oliwki oraz pomidorki koktajlowe, wierzch posypujemy startym serem. Koszyczki pieczemy koło 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C.