Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione pysznym nadzieniem z wędliny, sera camembert, oliwek i pomidorków posypane żółtym serem to znakomita przekąski na domowe przyjęcia, szybkie w przygotowaniu przystawki, świetny pomysł na kolację.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2569
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20053
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 547
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 657
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7092
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2569
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20053
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 547
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 657
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7092
Składniki
Plastry wędliny kroimy w kostkę, ser camembert na mniejsze kawałeczki a oliwki w plasterki, pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Na końcu ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i wycinamy z niego 15 jednakowych kwadratów.
Wycięte kwadraty ciasta umieszczamy w formie na muffiny posmarowanej olejem, tworząc koszyczki a następnie w każdym koszyczku warstwowo układamy poszczególne składniki : pokrojoną wędlinę, ser camembert, oliwki oraz pomidorki koktajlowe, wierzch posypujemy startym serem. Koszyczki pieczemy koło 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C.