Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione pysznym nadzieniem z wędliny, sera camembert, oliwek i pomidorków posypane żółtym serem to znakomita przekąski na domowe przyjęcia, szybkie w przygotowaniu przystawki, świetny pomysł na kolację.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116767
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8003
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1601
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1310
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116767
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8003
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1601
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1310
Składniki
Plastry wędliny kroimy w kostkę, ser camembert na mniejsze kawałeczki a oliwki w plasterki, pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Na końcu ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i wycinamy z niego 15 jednakowych kwadratów.
Wycięte kwadraty ciasta umieszczamy w formie na muffiny posmarowanej olejem, tworząc koszyczki a następnie w każdym koszyczku warstwowo układamy poszczególne składniki : pokrojoną wędlinę, ser camembert, oliwki oraz pomidorki koktajlowe, wierzch posypujemy startym serem. Koszyczki pieczemy koło 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C.