Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione pysznym nadzieniem z wędliny, sera camembert, oliwek i pomidorków posypane żółtym serem to znakomita przekąski na domowe przyjęcia, szybkie w przygotowaniu przystawki, świetny pomysł na kolację.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 911
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23014
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15425
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 911
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23014
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15425
Składniki
Plastry wędliny kroimy w kostkę, ser camembert na mniejsze kawałeczki a oliwki w plasterki, pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Na końcu ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i wycinamy z niego 15 jednakowych kwadratów.
Wycięte kwadraty ciasta umieszczamy w formie na muffiny posmarowanej olejem, tworząc koszyczki a następnie w każdym koszyczku warstwowo układamy poszczególne składniki : pokrojoną wędlinę, ser camembert, oliwki oraz pomidorki koktajlowe, wierzch posypujemy startym serem. Koszyczki pieczemy koło 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C.