Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna, imprezowa przekąska serwowana na zimno. Nie tylko efektownie się prezentuje na talerzu, ale również świetnie smakuje. Makaronowe muszle nadziewane wyśmienitym farszem z wędzonego łososia, papryki, ogórka, cebuli i serka śmietankowego.
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Muszle makaronowe gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedzamy je, przelewamy zimną wodą i rozkładamy na tacce lub talerzach tak, żeby się nie posklejały.
Ogórka i paprykę myjemy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Cebulkę obieramy z łupin i również kroimy w kostkę. Szczypiorek szatkujemy.
Łososia wędzonego kroimy na małe kawałeczki.
Do miski przekładamy serek kanapkowy oraz pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewamy muszle makaronowe.
Przed podaniem talerz dekorujemy świeżymi ziołami i/lub warzywami (u mnie rozmaryn i pomidorki koktajlowe). Smacznego!