Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane papryczki to doskonałe przekąski na zimno, które kolorowo prezentują się na stole, łatwo je chwycić w dłoń i są proste w przygotowaniu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 385
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 385
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Przygotuj papryczki do nadziewania. Umyj je, osusz, przekrój na pół oraz usuń gniazda nasienne i białe błonki. Staraj się nie uszkodzić ich kształtu.
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj śmietankę 30% i wymieszaj dokładnie, aby uzyskać kremową konsystencję. Wsyp cukier, sól i pieprz. Zamieszaj ponownie. Czerwoną cebulę oraz rzodkiewki drobno posiekaj. Dodaj do twarogu. Opcjonalnie posiekaj szczypiorek i dodaj do nadzienia dla dodatkowego aromatu. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
Gotowym farszem napełnij połówki papryczek, starannie rozprowadzając nadzienie na całej powierzchni. Ułóż na półmisku.