Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane papryczki to doskonałe przekąski na zimno, które kolorowo prezentują się na stole, łatwo je chwycić w dłoń i są proste w przygotowaniu.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 22
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 22
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Składniki
Przygotuj papryczki do nadziewania. Umyj je, osusz, przekrój na pół oraz usuń gniazda nasienne i białe błonki. Staraj się nie uszkodzić ich kształtu.
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj śmietankę 30% i wymieszaj dokładnie, aby uzyskać kremową konsystencję. Wsyp cukier, sól i pieprz. Zamieszaj ponownie. Czerwoną cebulę oraz rzodkiewki drobno posiekaj. Dodaj do twarogu. Opcjonalnie posiekaj szczypiorek i dodaj do nadzienia dla dodatkowego aromatu. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
Gotowym farszem napełnij połówki papryczek, starannie rozprowadzając nadzienie na całej powierzchni. Ułóż na półmisku.