Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane papryczki to doskonałe przekąski na zimno, które kolorowo prezentują się na stole, łatwo je chwycić w dłoń i są proste w przygotowaniu.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18387
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6803
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18387
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6803
Składniki
Przygotuj papryczki do nadziewania. Umyj je, osusz, przekrój na pół oraz usuń gniazda nasienne i białe błonki. Staraj się nie uszkodzić ich kształtu.
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj śmietankę 30% i wymieszaj dokładnie, aby uzyskać kremową konsystencję. Wsyp cukier, sól i pieprz. Zamieszaj ponownie. Czerwoną cebulę oraz rzodkiewki drobno posiekaj. Dodaj do twarogu. Opcjonalnie posiekaj szczypiorek i dodaj do nadzienia dla dodatkowego aromatu. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
Gotowym farszem napełnij połówki papryczek, starannie rozprowadzając nadzienie na całej powierzchni. Ułóż na półmisku.