Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane papryczki to doskonałe przekąski na zimno, które kolorowo prezentują się na stole, łatwo je chwycić w dłoń i są proste w przygotowaniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Składniki
Przygotuj papryczki do nadziewania. Umyj je, osusz, przekrój na pół oraz usuń gniazda nasienne i białe błonki. Staraj się nie uszkodzić ich kształtu.
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj śmietankę 30% i wymieszaj dokładnie, aby uzyskać kremową konsystencję. Wsyp cukier, sól i pieprz. Zamieszaj ponownie. Czerwoną cebulę oraz rzodkiewki drobno posiekaj. Dodaj do twarogu. Opcjonalnie posiekaj szczypiorek i dodaj do nadzienia dla dodatkowego aromatu. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
Gotowym farszem napełnij połówki papryczek, starannie rozprowadzając nadzienie na całej powierzchni. Ułóż na półmisku.