Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe pieczarki o trochę innym smaku.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Składniki
Pieczarki oczyścić, delikatnie usunąć nóżki.
Na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulę, dodać pokrojone w kosteczkę nóżki pieczarek, posolić, dusić do miękkości.
Do cebulki i nóżek dodać posiekane jajko, natkę pietruszki i szczypiorek. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Pieczarki nadziewać powstałą masą. Doły grzybków obtoczyć w jajku i bułce. śmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać ciepłe.