Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne nadziane ziemniaczki , które swoim smakiem zachęcają nas do szybkiego zjadania dlatego bardzo szybko znikają ze stołu.
nóż, deska, folia aluminiowa, gąbka do szorowania ziemniaków,
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8782
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3153
Polecam.
Odsłon: 1959
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8782
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3153
Polecam.
Odsłon: 1959
Składniki
Ziemniaki wyszoruj bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Boczek pokrój w kwadraty. Cebule obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki ponacinaj w poprzek, w nacięcia powkładaj plasterki boczku i cebuli, oprósz pieprzem i solą. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 60 min. 15 min. przed końcem zapiekania folie rozwiń , na dwóch ziemniaki połóż po plasterku sera , zapiekaj do momentu roztopienia sera. czas przygotowania ok. 40 minut + czas zapiekania