Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne nadziane ziemniaczki , które swoim smakiem zachęcają nas do szybkiego zjadania dlatego bardzo szybko znikają ze stołu.
nóż, deska, folia aluminiowa, gąbka do szorowania ziemniaków,
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24922
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 129
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 87
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 552
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24922
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 129
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 87
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 552
Składniki
Ziemniaki wyszoruj bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Boczek pokrój w kwadraty. Cebule obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki ponacinaj w poprzek, w nacięcia powkładaj plasterki boczku i cebuli, oprósz pieprzem i solą. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 60 min. 15 min. przed końcem zapiekania folie rozwiń , na dwóch ziemniaki połóż po plasterku sera , zapiekaj do momentu roztopienia sera. czas przygotowania ok. 40 minut + czas zapiekania