Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne nadziane ziemniaczki , które swoim smakiem zachęcają nas do szybkiego zjadania dlatego bardzo szybko znikają ze stołu.
nóż, deska, folia aluminiowa, gąbka do szorowania ziemniaków,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2226
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1318
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 492
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3488
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1112
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2226
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1318
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 492
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3488
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1112
Składniki
Ziemniaki wyszoruj bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Boczek pokrój w kwadraty. Cebule obierz i pokrój w plasterki. Ziemniaki ponacinaj w poprzek, w nacięcia powkładaj plasterki boczku i cebuli, oprósz pieprzem i solą. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 60 min. 15 min. przed końcem zapiekania folie rozwiń , na dwóch ziemniaki połóż po plasterku sera , zapiekaj do momentu roztopienia sera. czas przygotowania ok. 40 minut + czas zapiekania