Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i nietrudne do przyrzadzenia.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16495
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5308
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16495
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5308
Składniki
Ziemniaki dokladnie myjemy,nastepnie gotujemy je w koszulkach w osolonej wodzie przez ok 20 minut.Gdy wystygna przekrajamy ostroznie wzdluz i delikatnie lyzeczka wyciagamy wydrazyny uwazajac aby nie uszkodzic skorki.
Wydrazyny wkladamy do miski i rozdrabniamy widelcem dodajemy potarty zolty ser,maslo,sol pieprz,smietane,zielona cebulke.
Tak gotowym farszem nadziewamy ziemniaki dociskamy widelcem aby farsz dobrze przywarl i na kazdego ziemniaka kladziemy kawalek masla.
Wkaldamy do wczesniej nagrzanego piekarnika na ok 10-15 minut.Podajemy cieple