Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojony w ozdobną kratkę, napełniony serem, zieloną papryką i cebulą wzbudza zachwyt na każdym przyjęciu. Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia i bardzo smacznie pachnie. Po angielsku nazywany pull bread, po niemiecku Zupf- Brot.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1297
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1297
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Chlebek z piekarni nacinamy w kratkę, ostrożnie, aby nie przeciąć go do samego dołu. Kupiłam chleb z orzechami włoskimi, bardzo smaczny.Papryki myjemy i kroimy w kostkę, cebulę obieramy i drobno kroimy. Ser kroimy w plastry, zioła drobno sieczemy. Szczeliny chlebka napełniamy serem, papryka, ziołami i cebulą.
Masło rozpuszczamy w garnuszku i smarujemy pędzelkiem cały chlebek. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Cały bochenek szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy 15 minut. Następnie rozwijamy z folii i pieczemy jeszcze 10 minut, aż ser się rozpuści a chlebek pięknie przyrumieni. Smacznego!