Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie szybkie w przygotowaniu dania a zwłaszcza placki czy naleśniki ? Ja przygotowałam pyszne naleśniki które się nie łamią są delikatne i puchate
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 133
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 635
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 133
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 635
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli a następnie wbić całe jajko, wlać mleko oraz wodę gazowaną. Całość dokładnie zmiksować na najwyższych obrotach miksera do połączenia się wszystkich składników w jedną całość. Na patelnię wlać większą kroplę oleju rozprowadzić po całej patelni a następnie wlać chochlę ciasta naleśnikowego i smażyć na średnim ogniu, gdy naleśnik z wierzchu zacznie się ścinać wtedy przekręcić na drugą stronę i smażyć na rumiany kolor
Usmażone naleśniki układać na talerzu jeden na drugim ( nie wchłaniają dużo tłuszczu są w sam raz ), na każdy naleśnik posmarować dżem lub kto z czym ma ochotę ( ja jadłam ze swojskim dżemem truskawkowych a dzieciaki zażyczyły sobie z parówką i żółtym serem podsmażane )
Takie naleśniki to świetne rozwiązanie dla zapracowanych jak również jako przekąska na śniadanie czy kolację dla naszych milusińskich. Bardzo lubię smażyć naleśniki kiedy wychodzą idealne i kiedy się nie łamią, serdecznie polecam ten przepis wychodzi z niego czternaście sztuk naleśników lecz jest to zależne od średnicy patelni moja miała 22 cm średnicy