Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki nadziewane farszem pieczarkowym

Naleśniki nadziewane  farszem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5968

Dodano:

Odsłon: 18935

Pyszne naleśniczki a'la krokiety,ale łatwiejsze w wykonaniu:)Polecam:)

Składniki

  • mleko, ok.700 ml
  • woda, 1/2 szklanki
  • mąka
  • jajka, 3 szt.
  • cukier
  • pieczarki, ok.50 dkg
  • Natka pietruszki
  • ser żółty
  • masło
  • olej
  • sól,pieprz
  • Bułka tarta
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Naleśniki nadziewane farszem pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki:wlać mleko do miski,dodać wodę,mąkę,na końcu jajka(2szt) i cukier do smaku.Ciasto ma mieć konsystencję słodkiej śmietany.

  2. Przygotować farsz.Pieczarki umyć,pokroić w plasterki udusić na patelni na maśle,posolić,wystudzić.Dodać posiekaną natkę pietruszki i starty żółty ser,wymieszać,popieprzyć.Nakładać na naleśniki,zwinąć,obtoczyć w roztrzepanym jajku(1 szt) i bułce tartej.Smażyć na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ola100 01 lutego 2014 wszystko ok! ale smaze jak frytki w glebokim tluszczu i nie wsiakaja tyle tluszczy rowno sa usmazone

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Edigoll 23 sierpnia 2012 Znam ten przepis,polecam.Ja jeszcze dodaje do farszu np.kukurydze,pycha...

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 27 czerwca 2012 , w polskiej kuchni to KROKIETY! a naleniki to raczej na slodko,pozdrawiam, wygladaja smakowicie

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń