Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z farszem z kurczaka i grzybków. Naleśniki robi się bardzo szybko , a przepis jest nieskomplikowany. Zasmakują każdemu kto spróbuje , są bardzo sycące i smaczne.
mikser, patelnia, nóż, tarka,
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 18
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 55
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 18
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 55
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Składniki
Ciasto naleśnikowe; Pomarańcze sparzyć gorącą wodą. Skórkę zetrzeć na tarce , a sok wycisnąć i odstawić. Mąkę wymieszać z jajkami, dodać startą skórkę z pomarańczy, sól i odrobinę tymianku. Dokładnie wymieszać, dodając roztopione masło i mleko. Ciasto zakryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Farsz; Cebule obrać i pokroić w półksiężyce. Pieczarki obrać , opłukać i pokroić w cienkie plasterki, a następnie skropić z sokiem z cytryny. Filet z indyka oczyścić , opłukać, pokroić w paski lub większe kawałki, podsmażyć na łyżce oleju, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażone mięso wyjąc , wlać resztę oleju i smażyć na nim pieczarki przez około 10 minut, po 5 minutach dołożyć do pieczarek pokrojoną cebule. Następnie do farszu dodać sok z pomarańczy oraz śmietanę i gotować na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Przyprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć naleśniki. Na każdy naleśnik rozłożyć farsz , zwinąć w rulon. Podawać od razu przybrane gałązkami zielonej pietruszki.