Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja naleśników. Naleśniki wykonane na mące pełnoziarnistej będą o wiele zdrowsze, mniej kaloryczne i bardziej sycące. Można je podawać na słodko np. z jogurtem naturalnym, twarogiem i owocami lub na słono z warzywami i lubionym dipem.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14899
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2909
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3504
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14899
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2909
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3504
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę gazowaną, składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę. Ciasto na naleśniki mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Na koniec do ciasta dodajmy olej. Składniki mieszamy.
Ciasto na naleśniki przykrywamy, odstawiamy na około 30 minut, żeby ciasto odpoczęło. Po tym czasie przystępujemy do smażenia.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju (olej najlepiej rozprowadzić po patelni pędzelkiem).
Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wylewamy chochelkę ciasta naleśnikowego. Ciasto rozprowadzamy po całej powierzchni patelni. Smażymy do momentu ścięcia ciasta. Następnie odwracamy naleśnik na drugą stronę. Smażymy jeszcze przez chwilkę.
Usmażone naleśniki na mące pełnoziarnistej przekładamy na talerz. Podajemy z ulubionymi dodatkami.