Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja naleśników. Naleśniki wykonane na mące pełnoziarnistej będą o wiele zdrowsze, mniej kaloryczne i bardziej sycące. Można je podawać na słodko np. z jogurtem naturalnym, twarogiem i owocami lub na słono z warzywami i lubionym dipem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8044
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 365
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3579
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8044
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 365
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3579
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę gazowaną, składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę. Ciasto na naleśniki mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Na koniec do ciasta dodajmy olej. Składniki mieszamy.
Ciasto na naleśniki przykrywamy, odstawiamy na około 30 minut, żeby ciasto odpoczęło. Po tym czasie przystępujemy do smażenia.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju (olej najlepiej rozprowadzić po patelni pędzelkiem).
Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wylewamy chochelkę ciasta naleśnikowego. Ciasto rozprowadzamy po całej powierzchni patelni. Smażymy do momentu ścięcia ciasta. Następnie odwracamy naleśnik na drugą stronę. Smażymy jeszcze przez chwilkę.
Usmażone naleśniki na mące pełnoziarnistej przekładamy na talerz. Podajemy z ulubionymi dodatkami.