Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja naleśników. Naleśniki wykonane na mące pełnoziarnistej będą o wiele zdrowsze, mniej kaloryczne i bardziej sycące. Można je podawać na słodko np. z jogurtem naturalnym, twarogiem i owocami lub na słono z warzywami i lubionym dipem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11069
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6345
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13317
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5084
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11069
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6345
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13317
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5084
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę gazowaną, składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę. Ciasto na naleśniki mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Na koniec do ciasta dodajmy olej. Składniki mieszamy.
Ciasto na naleśniki przykrywamy, odstawiamy na około 30 minut, żeby ciasto odpoczęło. Po tym czasie przystępujemy do smażenia.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju (olej najlepiej rozprowadzić po patelni pędzelkiem).
Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wylewamy chochelkę ciasta naleśnikowego. Ciasto rozprowadzamy po całej powierzchni patelni. Smażymy do momentu ścięcia ciasta. Następnie odwracamy naleśnik na drugą stronę. Smażymy jeszcze przez chwilkę.
Usmażone naleśniki na mące pełnoziarnistej przekładamy na talerz. Podajemy z ulubionymi dodatkami.