Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja naleśników. Naleśniki wykonane na mące pełnoziarnistej będą o wiele zdrowsze, mniej kaloryczne i bardziej sycące. Można je podawać na słodko np. z jogurtem naturalnym, twarogiem i owocami lub na słono z warzywami i lubionym dipem.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1963
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2541
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 481
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52613
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 575
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1963
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2541
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 481
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52613
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 575
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę gazowaną, składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę. Ciasto na naleśniki mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Na koniec do ciasta dodajmy olej. Składniki mieszamy.
Ciasto na naleśniki przykrywamy, odstawiamy na około 30 minut, żeby ciasto odpoczęło. Po tym czasie przystępujemy do smażenia.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju (olej najlepiej rozprowadzić po patelni pędzelkiem).
Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wylewamy chochelkę ciasta naleśnikowego. Ciasto rozprowadzamy po całej powierzchni patelni. Smażymy do momentu ścięcia ciasta. Następnie odwracamy naleśnik na drugą stronę. Smażymy jeszcze przez chwilkę.
Usmażone naleśniki na mące pełnoziarnistej przekładamy na talerz. Podajemy z ulubionymi dodatkami.