Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne naleśniki z nietypowym nadzieniem.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2789
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2789
Składniki
Wykonanie naleśników: Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni i układać jeden na drugim. Wykonanie nadzienia: Kapustę pokroić w ćwiartki włożyć do garnka z wrzącym mlekiem. Dodać umyte i wyczyszczone z nasion papryki, również grubo pokrojone. Posolić, ugotować do miękkości aż do odparowania mleka. Następnie warzywa ostudzić na sicie i rozdrobnić blenderem. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu złociście, po czym wymieszać z rozdrobnionymi warzywami. Doprawić do smaku, nadziewać naleśniki, składać na pół i obrumienić lekko na patelni. Podawać do czerwonego barszczu, lub jako drugie danie.