znów mnie wzięło na naleśniki
Naleśniki z porem i tuńczykiem
Składniki
- naleśniki, 8 -9 sztuk
- pory, 3 sztuki
- tuńczyk w sosie własnym, puszka
- kukurydza konserwowa, pół puszki
- ser żółty, 25 dag.
- sól,pieprz, do smaku
Składniki
- naleśniki, 8 -9 sztuk
- pory, 3 sztuki
- tuńczyk w sosie własnym, puszka
- kukurydza konserwowa, pół puszki
- ser żółty, 25 dag.
- sól,pieprz, do smaku

Etapy przygotowania
Pory pokroić w drobne talarki podsmażyć ok. 2 minut na odrobinie oleju podlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem ok 8 minut aż zmiękną i odparuje woda, zestawić z ognia dodać kukurydzę ,tuńczyka odcedzonego z wody i starty żółty ser,doprawić do smaku jeśli trzeba.Na każdym naleśniku kłaść farsz i zwijać krokieta albo rulonik jak kto woli no i oczywiście na wierzch mój ulubiony sos tzatziki.Życzę smacznego.
Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (9)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1444
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10103
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 906
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1444
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10103
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 906



Składniki
- naleśniki, 8 -9 sztuk
- pory, 3 sztuki
- tuńczyk w sosie własnym, puszka
- kukurydza konserwowa, pół puszki
- ser żółty, 25 dag.
- sól,pieprz, do smaku
Pory pokroić w drobne talarki podsmażyć ok. 2 minut na odrobinie oleju podlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem ok 8 minut aż zmiękną i odparuje woda, zestawić z ognia dodać kukurydzę ,tuńczyka odcedzonego z wody i starty żółty ser,doprawić do smaku jeśli trzeba.Na każdym naleśniku kłaść farsz i zwijać krokieta albo rulonik jak kto woli no i oczywiście na wierzch mój ulubiony sos tzatziki.Życzę smacznego.
Rewelacyjny przepis! Bylo pyszne!
hmm... jestem naprawdę ciekawa jak by to mogło smakować, nie spodtkałam się jeszcze z takim połączeniem ;)
25 dkg żółtego sera???To trochę nie za dużo???
Zrobiłam - rewelunia! Dzięki za przepis :)
łaaał!!! juz mi sie jesc chce:))