Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne w smaku. Podane z tartym parmezanem i sosem pietruszkowo-chrzanowym smakują wybornie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1905
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1905
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski ,dodajemy jajka ,mleko ,parmezan i łyżkę płynnego masła. Dokładnie mieszamy. Szparagi obieramy ,odkrawamy końce. Gotujemy przez 25 min we wrzątku z dodatkiem soli ,cukru i łyżki masła. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 70°C. Na patelni teflonowej smażymy 8 naleśników. Wkładamy kolejno do piekarnika przekładając je pergaminem. Jogurt mieszamy z solą ,pieprzem ,chrzanem ,2 łyżkami oliwy ,śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Na każdym naleśniku rozłożyć plaster szynki ,4-5 szparagów ,zawijamy. Podajemy z sosem i startym parmezanem.