Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki można faszerować na różne sposoby i jedne są mniej lub bardziej nudne od drugich. Sama muszę od nich czasem "odpocząć", by nie dać się nudzie. No i pomysł na ten przepis zrodził się spontanicznie, bez planowania i zbytniego focha. Tak przygotowane pieczarki mogą być podane jako przystawka lub na kolację dla dwojga, czy nawet jako danie główne z chlebem czosnkowym na kolację. Spróbujcie.
Nóż i deska do krojenia, tarka do jarzyn, drewniana łyżka, łyżeczka, patelnia, naczynie do pieczenia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 692
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 692
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Składniki
Posiekany boczek smażymy na patelni bez tłuszczu około 5 minut. W tym czasie wykręcamy ogonki z pieczarek dużych i siekamy je wraz ze średnią pieczarką.
Kiedy boczek się zeskwarzy, dodajemy posiekane ogonki i pieczarkę
W tym czasie obieramy czosnek i przepuszczamy go przez praskę prosto na patelnię. Dodajemy szczyptę pieprzu oraz majeranek. Nie musimy smażyć długo, aby tylko pieczarki "złapały" ciepła.
Zdejmujemy z ognia i oddajemy serek
Następnie dodajemy żółty ser starty na tarce jarzynowej i mieszamy.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy pieczarki
Posypujemy resztą sera żółtego
Układamy na ser na środku marynowane jalapeno oraz oliwki pokrojone w ćwiartki. Posypujemy pieprzem.
Pieczemy w piekarniku 20 minut na opcji góra - dół w temperaturze 200 stopni Celsjusza 20 minut lub dopóki ser się nie zrumieni.