Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować dip, który stanie się hitem każdej imprezy. Ten pyszny sos przygotowany tylko z roślinnych składników jest idealny do chipsów, tortilli i kanapek. Możesz go jeść z czystym sumieniem gdyż nie ma on w sobie ani grama szkodliwych tłuszczy i cukrów, których pełno w gotowych sosach dostępnych w sklepach.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 445
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14498
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 445
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14498
Składniki
Batata obieramy i gotujemy w nie osolonej wodzie do miękkości(około 30 minut).
Ugotowane warzywo blendujemy z suszonymi pomidorami, płatkami drożdżowymi i odrobiną oliwy. Gotowy dip podajemy z chipsami, warzywami pokrojonymi w słupki lub jako dodatek do tortilli lub kanapek. Smacznego!