Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bruschetta jest bardzo smakowita i jako przekàska i jako starter,można jà jeść o każdej niemal porze,zawsze uwodzi aromatem i smakiem ;-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
bagiety kroimy na pòł,usuwamy środki ( albo i nie jak lubimy ) pomidory parzymy I obieramy ze skòrki-kroimy w drobnà kostkę czosnek miażdżymy I też kroimy w malutkie kawałeczki pietruszkę siekamy pomidory odsàczamy,wyciskamy w dłoniach,mozzarellę też
rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni bagiety smarujemy oliwà z oliwek I nakładamy porcje pomidorkôw,mozzarellki,czosnku I odrobinę pietruszki, skraplamy jeszcze odrobinà oliwy,dodajemy sòl,pieprz I chilli pieczemy ok 10 min
po ok 5 min wyjmujemy na chwilkę i ścieramy na grubych oczkach tarki parmezan i jeszcze do pieca na 5 min
po wyjęciu z piekarnika dekorujemy bazylià I majàc oliwę z oliwek zawsze pod rękà chrupiemy na poczekaniu ;-) Smacznego ;-)