Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bruschetta jest bardzo smakowita i jako przekàska i jako starter,można jà jeść o każdej niemal porze,zawsze uwodzi aromatem i smakiem ;-)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2083
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2083
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Składniki
bagiety kroimy na pòł,usuwamy środki ( albo i nie jak lubimy ) pomidory parzymy I obieramy ze skòrki-kroimy w drobnà kostkę czosnek miażdżymy I też kroimy w malutkie kawałeczki pietruszkę siekamy pomidory odsàczamy,wyciskamy w dłoniach,mozzarellę też
rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni bagiety smarujemy oliwà z oliwek I nakładamy porcje pomidorkôw,mozzarellki,czosnku I odrobinę pietruszki, skraplamy jeszcze odrobinà oliwy,dodajemy sòl,pieprz I chilli pieczemy ok 10 min
po ok 5 min wyjmujemy na chwilkę i ścieramy na grubych oczkach tarki parmezan i jeszcze do pieca na 5 min
po wyjęciu z piekarnika dekorujemy bazylià I majàc oliwę z oliwek zawsze pod rękà chrupiemy na poczekaniu ;-) Smacznego ;-)