Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bruschetta jest bardzo smakowita i jako przekàska i jako starter,można jà jeść o każdej niemal porze,zawsze uwodzi aromatem i smakiem ;-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3333
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3333
Składniki
bagiety kroimy na pòł,usuwamy środki ( albo i nie jak lubimy ) pomidory parzymy I obieramy ze skòrki-kroimy w drobnà kostkę czosnek miażdżymy I też kroimy w malutkie kawałeczki pietruszkę siekamy pomidory odsàczamy,wyciskamy w dłoniach,mozzarellę też
rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni bagiety smarujemy oliwà z oliwek I nakładamy porcje pomidorkôw,mozzarellki,czosnku I odrobinę pietruszki, skraplamy jeszcze odrobinà oliwy,dodajemy sòl,pieprz I chilli pieczemy ok 10 min
po ok 5 min wyjmujemy na chwilkę i ścieramy na grubych oczkach tarki parmezan i jeszcze do pieca na 5 min
po wyjęciu z piekarnika dekorujemy bazylià I majàc oliwę z oliwek zawsze pod rękà chrupiemy na poczekaniu ;-) Smacznego ;-)