Do góry

Przekąski Przepis na:

o pòłmocy...bruschetta

o pòłmocy...bruschetta

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1445

Dodano:

Odsłon: 512

bruschetta jest bardzo smakowita i jako przekàska i jako starter,można jà jeść o każdej niemal porze,zawsze uwodzi aromatem i smakiem ;-)

Składniki

  • bagietki albo ciabatty 4 szt.
  • mozzarellá 2 albo 3 kule
  • pomidory 4 szt.
  • bazylia świeża
  • pietruszka zielona
  • oliwa z oliwek
  • masło do wysmarowania blachy
  • czosnek 4 zàbki
  • sòl młynek
  • pieprz czarny młynek
  • chilli młynek
  • parmezan mały kawałek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
o pòłmocy...bruschetta

Przygotowanie

  1. bagiety kroimy na pòł,usuwamy środki ( albo i nie jak lubimy )
    pomidory parzymy I obieramy ze skòrki-kroimy w drobnà kostkę
    czosnek miażdżymy I też kroimy w malutkie kawałeczki
    pietruszkę siekamy
    pomidory odsàczamy,wyciskamy w dłoniach,mozzarellę też

  2. rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni
    bagiety smarujemy oliwà z oliwek I nakładamy porcje pomidorkôw,mozzarellki,czosnku I odrobinę pietruszki,
    skraplamy jeszcze odrobinà oliwy,dodajemy sòl,pieprz I chilli
    pieczemy ok 10 min

  3. po ok 5 min wyjmujemy na chwilkę i ścieramy na grubych oczkach tarki parmezan i jeszcze do pieca na 5 min

  4. po wyjęciu z piekarnika dekorujemy bazylià I majàc oliwę z oliwek zawsze pod rękà chrupiemy na poczekaniu ;-)

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń