Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bruschetta jest bardzo smakowita i jako przekàska i jako starter,można jà jeść o każdej niemal porze,zawsze uwodzi aromatem i smakiem ;-)
bagiety kroimy na pòł,usuwamy środki ( albo i nie jak lubimy )
pomidory parzymy I obieramy ze skòrki-kroimy w drobnà kostkę
czosnek miażdżymy I też kroimy w malutkie kawałeczki
pietruszkę siekamy
pomidory odsàczamy,wyciskamy w dłoniach,mozzarellę też
rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni
bagiety smarujemy oliwà z oliwek I nakładamy porcje pomidorkôw,mozzarellki,czosnku I odrobinę pietruszki,
skraplamy jeszcze odrobinà oliwy,dodajemy sòl,pieprz I chilli
pieczemy ok 10 min
po ok 5 min wyjmujemy na chwilkę i ścieramy na grubych oczkach tarki parmezan i jeszcze do pieca na 5 min
po wyjęciu z piekarnika dekorujemy bazylià I majàc oliwę z oliwek zawsze pod rękà chrupiemy na poczekaniu ;-)
Smacznego ;-)
Świetna Włoska propozycja na wykorzystanie "starego" pieczywa. Każda wersja t...
Odsłon: 3604
Bruschetta - wyjątkowa przekąska, która pochodzi z Włoch. Grzanka z oliwą i c...
Odsłon: 4136
Tapenada to klasyczna, francuska pasta do kanapek, która składa się z oliwek,...
Odsłon: 161
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53560
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14107
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166513
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 25
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53560
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14107
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166513
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 25
Składniki
bagiety kroimy na pòł,usuwamy środki ( albo i nie jak lubimy ) pomidory parzymy I obieramy ze skòrki-kroimy w drobnà kostkę czosnek miażdżymy I też kroimy w malutkie kawałeczki pietruszkę siekamy pomidory odsàczamy,wyciskamy w dłoniach,mozzarellę też
rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni bagiety smarujemy oliwà z oliwek I nakładamy porcje pomidorkôw,mozzarellki,czosnku I odrobinę pietruszki, skraplamy jeszcze odrobinà oliwy,dodajemy sòl,pieprz I chilli pieczemy ok 10 min
po ok 5 min wyjmujemy na chwilkę i ścieramy na grubych oczkach tarki parmezan i jeszcze do pieca na 5 min
po wyjęciu z piekarnika dekorujemy bazylià I majàc oliwę z oliwek zawsze pod rękà chrupiemy na poczekaniu ;-) Smacznego ;-)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Przekąski
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Faszerowane karczochy z grilla
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 22
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Polecam bardzo smaczne, szybkie a za razem syte naleśniki z parówką, szynką i...
Odsłon: 44