Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane roladki z tortilli z łososiem sprawdzą się nie tylko w roli pożywnego śniadania lub przekąski. Będą również doskonałym poczęstunkiem dla gości. Jeśli chcesz je zaserwować na imprezie, pokrój je w plastry o grubości około 2 cm i przebij je wykałaczkami, aby było je łatwiej zjeść.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 149
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 101
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 51
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 149
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 101
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 51
Składniki
Przygotować nadzienie: łososia i paprykę pokroić w paski, pomidora w grubsze plastry, a cebulę w piórka.
Przygotować sos: jogurt wymieszać z przepuszczonym przez praskę czosnkiem i koperkiem. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Rozgrzać suchą patelnię i przysmażyć na niej placki tortilli z obu stron, aż staną się chrupiące.
Podgrzane placki smarować sosem jogurtowym, następnie rozkładać na nich warzywa i łososia. Ciasno zwijać w rulon, kroić na połówki lub mniejsze części.