Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane roladki z tortilli z łososiem sprawdzą się nie tylko w roli pożywnego śniadania lub przekąski. Będą również doskonałym poczęstunkiem dla gości. Jeśli chcesz je zaserwować na imprezie, pokrój je w plastry o grubości około 2 cm i przebij je wykałaczkami, aby było je łatwiej zjeść.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244105
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244105
Składniki
Przygotować nadzienie: łososia i paprykę pokroić w paski, pomidora w grubsze plastry, a cebulę w piórka.
Przygotować sos: jogurt wymieszać z przepuszczonym przez praskę czosnkiem i koperkiem. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Rozgrzać suchą patelnię i przysmażyć na niej placki tortilli z obu stron, aż staną się chrupiące.
Podgrzane placki smarować sosem jogurtowym, następnie rozkładać na nich warzywa i łososia. Ciasno zwijać w rulon, kroić na połówki lub mniejsze części.