Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane roladki z tortilli z łososiem sprawdzą się nie tylko w roli pożywnego śniadania lub przekąski. Będą również doskonałym poczęstunkiem dla gości. Jeśli chcesz je zaserwować na imprezie, pokrój je w plastry o grubości około 2 cm i przebij je wykałaczkami, aby było je łatwiej zjeść.
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Składniki
Przygotować nadzienie: łososia i paprykę pokroić w paski, pomidora w grubsze plastry, a cebulę w piórka.
Przygotować sos: jogurt wymieszać z przepuszczonym przez praskę czosnkiem i koperkiem. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Rozgrzać suchą patelnię i przysmażyć na niej placki tortilli z obu stron, aż staną się chrupiące.
Podgrzane placki smarować sosem jogurtowym, następnie rozkładać na nich warzywa i łososia. Ciasno zwijać w rulon, kroić na połówki lub mniejsze części.