Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję mój przepis na ogórki małosolne. Wiadomo każdy z Was ma swój ulubiony , ale chciałam podzielić się z Wami swoim przepisem na pyszne ogóreczki .
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 234
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 234
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Składniki
Do szklanego dużego słoja lub kamiennego naczynia wkładamy kwiaty kopru, umyty korzeń chrzanu lub liście chrzanu oraz obrane pokrojone na połówki ząbki czosnku. Ogórki dokładnie myjemy, odkrawamy części przy ogonku i ciasno układamy w słoju lub kamiennym naczyniu. W ciepłej wodzie rozpuszczamy sól , następnie wlewamy wodę do słoja z ogórkami , pamiętajmy aby ogórki były całe zakryte. Odkładamy w chłodne , ciemne miejsce, po 2 - 3 dniach ogórki gotowe do spożycia ( ja już zjadam następnego dnia). Smacznego.
Ogóreczki gotowe do spożycia.
Przygotowanie ogórków.