Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ogórki, które uprawiam we własnym, przydomowym ogrodzie przygotowuję z mniejszą ilością soli, ponieważ zjadamy je na bieżąco. Polecam te, z dodatkiem miodu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 219
Składniki
Ogórki myję i zalewam na godzinę w misce zimną wodą. Na dno słoja układam koper, chrzan, czosnek. Następnie ciasno układam ogórki. Całość zalewam gorącą zalewą. Przykrywam koprem, liśćmi chrzanu i wsypuję paprykę oraz cały pieprz.Można dodać łyżkę gorczycy. Słój zakręcam i odstawiam na 2-3 dni. Ale...zjadamy je już następnego dnia.