Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ogórki, które uprawiam we własnym, przydomowym ogrodzie przygotowuję z mniejszą ilością soli, ponieważ zjadamy je na bieżąco. Polecam te, z dodatkiem miodu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Składniki
Ogórki myję i zalewam na godzinę w misce zimną wodą. Na dno słoja układam koper, chrzan, czosnek. Następnie ciasno układam ogórki. Całość zalewam gorącą zalewą. Przykrywam koprem, liśćmi chrzanu i wsypuję paprykę oraz cały pieprz.Można dodać łyżkę gorczycy. Słój zakręcam i odstawiam na 2-3 dni. Ale...zjadamy je już następnego dnia.