Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ogórki, które uprawiam we własnym, przydomowym ogrodzie przygotowuję z mniejszą ilością soli, ponieważ zjadamy je na bieżąco. Polecam te, z dodatkiem miodu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10887
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10887
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
Składniki
Ogórki myję i zalewam na godzinę w misce zimną wodą. Na dno słoja układam koper, chrzan, czosnek. Następnie ciasno układam ogórki. Całość zalewam gorącą zalewą. Przykrywam koprem, liśćmi chrzanu i wsypuję paprykę oraz cały pieprz.Można dodać łyżkę gorczycy. Słój zakręcam i odstawiam na 2-3 dni. Ale...zjadamy je już następnego dnia.