Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ogórki, które uprawiam we własnym, przydomowym ogrodzie przygotowuję z mniejszą ilością soli, ponieważ zjadamy je na bieżąco. Polecam te, z dodatkiem miodu.
Soczysta w środku, pięknie podpieczona z zewnątrz, pełna smaku łopatka wieprz...
Odsłon: 361
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 1300
Jeśli jesteś fanem kremów czekoladowych i tiramisu, ten deser kawowy powinien...
Odsłon: 1955
Soczysta w środku, pięknie podpieczona z zewnątrz, pełna smaku łopatka wieprz...
Odsłon: 361
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 1300
Jeśli jesteś fanem kremów czekoladowych i tiramisu, ten deser kawowy powinien...
Odsłon: 1955
Składniki
Ogórki myję i zalewam na godzinę w misce zimną wodą. Na dno słoja układam koper, chrzan, czosnek. Następnie ciasno układam ogórki. Całość zalewam gorącą zalewą. Przykrywam koprem, liśćmi chrzanu i wsypuję paprykę oraz cały pieprz.Można dodać łyżkę gorczycy. Słój zakręcam i odstawiam na 2-3 dni. Ale...zjadamy je już następnego dnia.