Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszpańskiej, które składa się z kilku prostych składników. Sprawdź, jak łatwo je przygotować!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż ziemniaki na głębokim tłuszczu. Po 10 minutach dodaj cebulę i całość smaż, aż ziemniaki będą złociste. Przełóż warzywa do innego naczynia i odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
W misce roztrzep jajka, doprawiając solą i pieprzem. Dodaj podsmażone ziemniaki i cebulę, delikatnie wymieszaj.
Na tej samej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy. Wlej masę jajeczną i smaż na średnim ogniu przez 5-7 minut, aż spód się zetnie. Następnie odwróć omlet (możesz przykryć patelnię dużym talerzem i odwrócić omlet na talerz, następnie delikatnie zsunąć go z powrotem na patelnię). Smaż omlet kolejne 3-4 minuty. Przed podaniem możesz przyozdobić danie warzywami i pokroić je na trójkąty lub kwadraty.