Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały poranek. Nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, a efekt jest bardzo zaskakujący, co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8391
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8391
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Składniki
Jajka wbić do miski i roztrzepać, doprawić do smaku. Na patelni roztopić odrobinę masła, wylać przygotowane jajka, chwilę smażyć, po czym przykryć je plackiem tortilli, lekko docisnąć. Smażyć do momentu, aż jajka się zetną. Następnie odwrócić placek na drugą stronę, przez chwilę podpiekać. Na omlecie ułożyć starty na tarce ser oraz pokrojony w plasterki pomidor – ilość zależy od naszych preferencji. Całość przykryć. Zdjąć z patelni, gdy ser się roztopi, dodać rukolę.