Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały poranek. Nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, a efekt jest bardzo zaskakujący, co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 150
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 150
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Składniki
Jajka wbić do miski i roztrzepać, doprawić do smaku. Na patelni roztopić odrobinę masła, wylać przygotowane jajka, chwilę smażyć, po czym przykryć je plackiem tortilli, lekko docisnąć. Smażyć do momentu, aż jajka się zetną. Następnie odwrócić placek na drugą stronę, przez chwilę podpiekać. Na omlecie ułożyć starty na tarce ser oraz pokrojony w plasterki pomidor – ilość zależy od naszych preferencji. Całość przykryć. Zdjąć z patelni, gdy ser się roztopi, dodać rukolę.