Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł zarówno na śniadanie, jak i kolacje. Przygotowanie omletu jest proste, a efekt zawsze jeden - pyszne danie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4537
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7179
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3031
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4537
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7179
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3031
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 600
Składniki
Pomidora pokroić w plasterki i podsmażamy na maśle z obu stron. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleka, dokładnie roztrzepujemy widelcem, solimy i pieprzymy do smaku. Jajeczną masą zalewamy usmażone pomidory i czosnek. Całość posypujemy posiekaną bazylią i startym żółtym serem. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty i ser się rozpuścił. Gdy brzegi omletu będą już dobrze ścięte, możemy podważyć je łopatką ze wszystkich stron, by płynna masa z wierzchu omletu dostała się pod spód.