Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł zarówno na śniadanie, jak i kolacje. Przygotowanie omletu jest proste, a efekt zawsze jeden - pyszne danie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Pomidora pokroić w plasterki i podsmażamy na maśle z obu stron. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleka, dokładnie roztrzepujemy widelcem, solimy i pieprzymy do smaku. Jajeczną masą zalewamy usmażone pomidory i czosnek. Całość posypujemy posiekaną bazylią i startym żółtym serem. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty i ser się rozpuścił. Gdy brzegi omletu będą już dobrze ścięte, możemy podważyć je łopatką ze wszystkich stron, by płynna masa z wierzchu omletu dostała się pod spód.