Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1284
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1012
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1781
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1284
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1012
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1781
Składniki
Zalewę zagotować i wystudzić. Śledzie posolić, popieprzyć i posypać przyprawą do ryb. Rozgrzać olej do smażenia. Śledzie panierujemy i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w piórka. W jakimś dużym pojemniku układamy kawałki ryby na nią cebulę i znowu ryba i cebula, na koniec zalewamy wystudzoną zalewą, przykrywamy i odstawiamy na kilka dni do lodówki. U mnie to już na drugi dzień zaczynamy jeść bo nie możemy się już doczekać :) Smacznego