Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak śledzia w innym wydaniu. Podajemy z duszonymi warzywami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13533
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7622
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13533
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7622
Składniki
Płaty śledziowe moczyć przez 2 godziny, zmieniając wodę. Osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, oprószyć pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny. Mąkę ziemniaczaną zmieszać z tarą bułką. Jajka roztrzepać widelcem. Na rozgrzanym oleju usmażyć panierowane płaty śledziowe. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju podsmażyć starte na grubych oczkach warzywa. Dodać pokrojony w półplasterki por i cebulę. Całość podlać winem i dusić do miękkości. Na końcu dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.