Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak śledzia w innym wydaniu. Podajemy z duszonymi warzywami.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 292
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 800
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 928
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 292
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 800
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 928
Składniki
Płaty śledziowe moczyć przez 2 godziny, zmieniając wodę. Osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, oprószyć pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny. Mąkę ziemniaczaną zmieszać z tarą bułką. Jajka roztrzepać widelcem. Na rozgrzanym oleju usmażyć panierowane płaty śledziowe. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju podsmażyć starte na grubych oczkach warzywa. Dodać pokrojony w półplasterki por i cebulę. Całość podlać winem i dusić do miękkości. Na końcu dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.