Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak śledzia w innym wydaniu. Podajemy z duszonymi warzywami.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15166
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1849
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15166
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1849
Składniki
Płaty śledziowe moczyć przez 2 godziny, zmieniając wodę. Osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, oprószyć pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny. Mąkę ziemniaczaną zmieszać z tarą bułką. Jajka roztrzepać widelcem. Na rozgrzanym oleju usmażyć panierowane płaty śledziowe. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju podsmażyć starte na grubych oczkach warzywa. Dodać pokrojony w półplasterki por i cebulę. Całość podlać winem i dusić do miękkości. Na końcu dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.