Do góry

Przekąski Przepis na:

Opieńki panierowane w jajku i bułce.

Opieńki panierowane w jajku i bułce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 783 Ocena: 14844

Dodano:

Odsłon: 2498

Opieńki smażone na maśle ,bo takie są najlepsze ,olej zabija smak grzyba oraz jego aromat. Zdjęcie jest zrobione w trakcie smażenia,na talerz nie zdążyły grzybki dojść ,mąż zjadł !:)) Serdecznie polecam:)

Składniki

  • opieńki kapelusze duże i zdrowe
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • masło klarowane
  • Sól morska
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte kapelusze opieniek wysuszyć ręcznikiem papierowym.
    Jajka roztrzepać z 1/2 łyżeczki soli.

    Każdy kapelusz obtoczyć w jajku,bułce tartej i kłaść na rozgrzane masło.
    Smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron.
    Po usmażeniu wyjmować na papierowy ręcznik by odsączyć nadmiar tłuszczu.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń