Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków od Rafex.
Orientalna fasolka szparagowa
Składniki
- 500 g fasolki szparagowej
- 2 cm świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 szalotki
- 1 czerwona papryka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka przyprawy pięć smaków
Składniki
- 500 g fasolki szparagowej
- 2 cm świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 szalotki
- 1 czerwona papryka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka przyprawy pięć smaków

Etapy przygotowania
Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki. Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę. Chwilę razem smażymy. Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (3)



Składniki
- 500 g fasolki szparagowej
- 2 cm świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 szalotki
- 1 czerwona papryka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka przyprawy pięć smaków
Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki. Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę. Chwilę razem smażymy. Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.
pycha...orientalne smaki to mój fijołłł ;-) ubóstwiam ;-)
;)
oj tak lepiej zajadać niż gadać :)