Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie prezentuje się na talerzu. Można użyć do przystrojenia wszelkich dań.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1011
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1011
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Pomyślmy, co chcemy zrobić. Kurkę, kurczaczka, myszkę itp. zwierzątko. Z okazji Świąt Wielkanocnych proponuję "kurkę:"
Jajo ugotowane na twardo. Ścinamy lekko spód - jak ma być pionowa to grubszą stronę jaja, jak ma siedzieć to któryś z boczków. Nie za dużo, tylko tyle aby jajko było stabilne.
Wykonujemy odpowiednie otwory: dziurki na oczy, w które wciśniemy ziarna pieprzu, lekkie (!!!!) nacięcia na grzebień, uszy itp., wbijamy ogonek i skrzydła z natki pietruszki lub koperku (w przypadku myszki ogonki bez liści mogą imitować wąsy).
Takie zwierzątka z jajek można wykonywać na różne okazje i w różnych stylach. Są dekoracyjna i .... dają się później zjeść.
Wspaniałych i kolorowych Świąt.