Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni OZORY uwielbiają,inni zaś nie znoszą ! Pracochłonne w przygotowaniu...ale walory smakowe niezapomniane ;-)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40611
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 997
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 249
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3324
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40611
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 997
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 249
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3324
Składniki
Umyte ozory i obraną włoszczyznę włożyć do dużego garnka i zalać dużą ilością wody.Wsypać przyprawy i gotować na małym ogniu około 3 godzin lub dłużej.Co jakiś czas dolewając zimnej wody,aby "rosól" był klarowny. Kiedy ozory będą miękkie należy sprawnie przełożyć je do zlewu bądz miski i szybko zalać zimną wodą,będą się wtedy łatwo obierać ze skóry.Obrane ozory pokroić w plastry,ułożyć w pojemniczkach,ozdobić jarzynami i zalać wywarem z żelatyną. Wstawić na noc do lodówki.
SMACZNEGO