Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni OZORY uwielbiają,inni zaś nie znoszą ! Pracochłonne w przygotowaniu...ale walory smakowe niezapomniane ;-)
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1075
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1075
Składniki
Umyte ozory i obraną włoszczyznę włożyć do dużego garnka i zalać dużą ilością wody.Wsypać przyprawy i gotować na małym ogniu około 3 godzin lub dłużej.Co jakiś czas dolewając zimnej wody,aby "rosól" był klarowny. Kiedy ozory będą miękkie należy sprawnie przełożyć je do zlewu bądz miski i szybko zalać zimną wodą,będą się wtedy łatwo obierać ze skóry.Obrane ozory pokroić w plastry,ułożyć w pojemniczkach,ozdobić jarzynami i zalać wywarem z żelatyną. Wstawić na noc do lodówki.
SMACZNEGO