Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni OZORY uwielbiają,inni zaś nie znoszą ! Pracochłonne w przygotowaniu...ale walory smakowe niezapomniane ;-)
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 291
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 259
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 938
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 291
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 259
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 938
Składniki
Umyte ozory i obraną włoszczyznę włożyć do dużego garnka i zalać dużą ilością wody.Wsypać przyprawy i gotować na małym ogniu około 3 godzin lub dłużej.Co jakiś czas dolewając zimnej wody,aby "rosól" był klarowny. Kiedy ozory będą miękkie należy sprawnie przełożyć je do zlewu bądz miski i szybko zalać zimną wodą,będą się wtedy łatwo obierać ze skóry.Obrane ozory pokroić w plastry,ułożyć w pojemniczkach,ozdobić jarzynami i zalać wywarem z żelatyną. Wstawić na noc do lodówki.
SMACZNEGO