Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedni OZORY uwielbiają,inni zaś nie znoszą ! Pracochłonne w przygotowaniu...ale walory smakowe niezapomniane ;-)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1586
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232003
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1586
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232003
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Składniki
Umyte ozory i obraną włoszczyznę włożyć do dużego garnka i zalać dużą ilością wody.Wsypać przyprawy i gotować na małym ogniu około 3 godzin lub dłużej.Co jakiś czas dolewając zimnej wody,aby "rosól" był klarowny. Kiedy ozory będą miękkie należy sprawnie przełożyć je do zlewu bądz miski i szybko zalać zimną wodą,będą się wtedy łatwo obierać ze skóry.Obrane ozory pokroić w plastry,ułożyć w pojemniczkach,ozdobić jarzynami i zalać wywarem z żelatyną. Wstawić na noc do lodówki.
SMACZNEGO