Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc lub zmielić- następnie zmieszać z drożdżami rozpuszczonymi w osłodzonym mleku. Dodać mąkę, jaja i posolić do smaku. Ciasto wyrobić dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nadziewać pokrojoną parówką i zlepiać pączki .
Pozostawić jaszcze na chwilę do wyrośnięcia po czym usmażyć w rozgrzanym oleju.