Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52328
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 224
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52328
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 224
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc lub zmielić- następnie zmieszać z drożdżami rozpuszczonymi w osłodzonym mleku. Dodać mąkę, jaja i posolić do smaku. Ciasto wyrobić dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nadziewać pokrojoną parówką i zlepiać pączki .
Pozostawić jaszcze na chwilę do wyrośnięcia po czym usmażyć w rozgrzanym oleju.