Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż w kolejnej, niezwykle smakowitej i nietypowej odsłonie. Paczuszki ryżowe to doskonałe i oryginalne danie.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę, a następnie ryż,
chwilę podsmażyć i zalać 2,5 szklankami wywaru mięsnego lub warzywnego. Gotować, aż ryż
pochłonie całość wody, co jakiś czas mieszając. Lekko przestudzić i połączyć z jajkami i
posiekanym tymiankiem, doprawić solą i pieprzem.
Liście kapusty sparzyć we wrzątku,skroić grubsze nerwy. Na liście kapusty nakładać porcje ryżu i zawijać. Paczuszki związać sparzonym liściem pora pociętym na długie paski.
Gotowe poduszeczki układać w garnku, zalać osolonym wrzątkiem do pokrycia powierzchni, gotować pod przykryciem ok. 20 min.
Do rondla wlać 0,5 l. wody, dodać kostkę rosołową i zagotować, po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Z masła i mąki przyrządzić zasmażkę i zaciągnąć nią sos.
Gotowe poduszeczki podawać z sosem.
Bogate w składniki danie + pozwala wyczyścić lodówkę;o)
Odsłon: 9533
Ciasteczka są tak proste w wykonaniu, że polecam by robić je razem z dziećmi....
Odsłon: 423
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 1035
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 37
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 1035
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 37
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę, a następnie ryż, chwilę podsmażyć i zalać 2,5 szklankami wywaru mięsnego lub warzywnego. Gotować, aż ryż pochłonie całość wody, co jakiś czas mieszając. Lekko przestudzić i połączyć z jajkami i posiekanym tymiankiem, doprawić solą i pieprzem.
Liście kapusty sparzyć we wrzątku,skroić grubsze nerwy. Na liście kapusty nakładać porcje ryżu i zawijać. Paczuszki związać sparzonym liściem pora pociętym na długie paski.
Gotowe poduszeczki układać w garnku, zalać osolonym wrzątkiem do pokrycia powierzchni, gotować pod przykryciem ok. 20 min.
Do rondla wlać 0,5 l. wody, dodać kostkę rosołową i zagotować, po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Z masła i mąki przyrządzić zasmażkę i zaciągnąć nią sos. Gotowe poduszeczki podawać z sosem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 196
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 209