Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palmiers to hiszpańskie lub francuskie ciastka, przypominające swoim kształtem liście palmy (stąd nazwa). Farsz można dowolnie modyfikować, piekąc je na słodko lub słono.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać pieczarki, czosnek i smażyć, aż cała woda odparuje.
Z ketchupu, przypraw i łyżeczki oliwy zrobić sos.
Płat ciasta posmarować sosem, ułożyć plastry szynki, następnie przesmażone pieczarki i ser. Ciasto zwijać w ciasny rulon do połowy, a następnie zwinąć drugą stronę. Musi być bardzo ciasno zwinięty. Ostrym nożem kroić ciasto na około 1cm plastry.
Ułożyc je na papierze do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 15min. w 200st, aż staną się złoto-brązowe.