Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palmiers to hiszpańskie lub francuskie ciastka, przypominające swoim kształtem liście palmy (stąd nazwa). Farsz można dowolnie modyfikować, piekąc je na słodko lub słono.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2375
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1871
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2375
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1871
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać pieczarki, czosnek i smażyć, aż cała woda odparuje.
Z ketchupu, przypraw i łyżeczki oliwy zrobić sos.
Płat ciasta posmarować sosem, ułożyć plastry szynki, następnie przesmażone pieczarki i ser. Ciasto zwijać w ciasny rulon do połowy, a następnie zwinąć drugą stronę. Musi być bardzo ciasno zwinięty. Ostrym nożem kroić ciasto na około 1cm plastry.
Ułożyc je na papierze do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 15min. w 200st, aż staną się złoto-brązowe.