Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przekąska, nie tylko do piwa :) . Z jednej porcji wychodzi ok. 60 -70 szt.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę lub masło i całość siekamy nożem. Następnie dodajemy starty ser, szczyptę soli, trochę przypraw do smaku, piwo oraz żółtka i zagniatamy ciasto. Możemy dodać takie zioła i przyprawy jakie lubimy. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na ok. 1,5 godz.
Z ciasta urywamy mniejsze kawałki ciasta, wygniatamy w dłoniach i formujemy wałeczki o średnicy ok. 0,5 c, i długości 10-15 cm – układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformowane wałeczki możemy także delikatnie skręcać.Ułożone paluch serowe smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy solą, przyprawami lub kminkiem. Pieczmy w temp. 190 – 200 C przez ok. 20 min na złoty kolor. Smacznego.