Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przekąska, nie tylko do piwa :) . Z jednej porcji wychodzi ok. 60 -70 szt.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11082
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11082
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę lub masło i całość siekamy nożem. Następnie dodajemy starty ser, szczyptę soli, trochę przypraw do smaku, piwo oraz żółtka i zagniatamy ciasto. Możemy dodać takie zioła i przyprawy jakie lubimy. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na ok. 1,5 godz.
Z ciasta urywamy mniejsze kawałki ciasta, wygniatamy w dłoniach i formujemy wałeczki o średnicy ok. 0,5 c, i długości 10-15 cm – układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformowane wałeczki możemy także delikatnie skręcać.Ułożone paluch serowe smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy solą, przyprawami lub kminkiem. Pieczmy w temp. 190 – 200 C przez ok. 20 min na złoty kolor. Smacznego.