Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluchy z ciasta francuskiego

Paluchy z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 5138

Dodano:

Odsłon: 12607

Szybka, łatwa i smaczna przekąska na różne okazje!

Składniki

  • Ciasto francuskie 2 opakowania
  • Papryka słodka mielona
  • Ser w plastrach
  • Jajko 1 szt.
  • Sezam
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluchy z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na stole, układamy na nim plastry sera tak, aby pokryły całe ciasto. Posypujemy to papryką słodką mieloną i przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego, lekko dociskamy.

  2. Przygotowane ciasto kroimy na paski o szerokości ok. 1,5 cm. Każdy pasek skręcamy tak, aby powstała sprężynka, i układamy go na blaszce do pieczenia. Między paluchami trzeba zostawić przerwę, ponieważ ciasto będzie lekko rosło. W misce roztrzepujemy jajko i smarujemy nim każdy pasek i posypujemy sezamem. Paluchy pieczemy ok. 15 minut w temp. 220 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń