Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna przekąska na różne okazje!
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3614
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2021
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 734
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 56
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3614
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2021
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 734
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 56
Składniki
Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na stole, układamy na nim plastry sera tak, aby pokryły całe ciasto. Posypujemy to papryką słodką mieloną i przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego, lekko dociskamy.
Przygotowane ciasto kroimy na paski o szerokości ok. 1,5 cm. Każdy pasek skręcamy tak, aby powstała sprężynka, i układamy go na blaszce do pieczenia. Między paluchami trzeba zostawić przerwę, ponieważ ciasto będzie lekko rosło. W misce roztrzepujemy jajko i smarujemy nim każdy pasek i posypujemy sezamem. Paluchy pieczemy ok. 15 minut w temp. 220 stopni.