Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego, cóż można o nich powiedzieć, tylko tyle, że... po pierwsze są pyszne, a po drugie moja rodzinka je uwielbia, a na imprezach rozchodzą się w mig. Szybka i doskonała przekąska. Wyobraź sobie ciepły chrupiący paluch serowy z boczusiem maczany w sosie czosnkowym... no poezja :-)
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 32
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 76
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 47
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 151
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 32
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 76
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 47
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 151
Składniki
Jedno ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Następnie rozsypać na nim tarty ser i ułożyć plastry boczku.
Drugie ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem, następnie nałożyć je na pierwsze ciasto jajkiem do dołu (góra sucha) i dokładnie docisnąć. Pokroić na cienkie ok. 1-1,5 cm kawałki, które należy zawijać w spiralkę.
Na koniec paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i ew. posypać ziarenkami czarnuszki. Piec ok. 15-20 minut do zrumienienia w 220 stopniach.
Smacznego !!!