Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego, cóż można o nich powiedzieć, tylko tyle, że... po pierwsze są pyszne, a po drugie moja rodzinka je uwielbia, a na imprezach rozchodzą się w mig. Szybka i doskonała przekąska. Wyobraź sobie ciepły chrupiący paluch serowy z boczusiem maczany w sosie czosnkowym... no poezja :-)
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 187
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3875
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 187
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3875
Składniki
Jedno ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Następnie rozsypać na nim tarty ser i ułożyć plastry boczku.
Drugie ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem, następnie nałożyć je na pierwsze ciasto jajkiem do dołu (góra sucha) i dokładnie docisnąć. Pokroić na cienkie ok. 1-1,5 cm kawałki, które należy zawijać w spiralkę.
Na koniec paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i ew. posypać ziarenkami czarnuszki. Piec ok. 15-20 minut do zrumienienia w 220 stopniach.
Smacznego !!!