Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego, cóż można o nich powiedzieć, tylko tyle, że... po pierwsze są pyszne, a po drugie moja rodzinka je uwielbia, a na imprezach rozchodzą się w mig. Szybka i doskonała przekąska. Wyobraź sobie ciepły chrupiący paluch serowy z boczusiem maczany w sosie czosnkowym... no poezja :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118396
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8504
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3135
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1604
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118396
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8504
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3135
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1604
Składniki
Jedno ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Następnie rozsypać na nim tarty ser i ułożyć plastry boczku.
Drugie ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem, następnie nałożyć je na pierwsze ciasto jajkiem do dołu (góra sucha) i dokładnie docisnąć. Pokroić na cienkie ok. 1-1,5 cm kawałki, które należy zawijać w spiralkę.
Na koniec paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i ew. posypać ziarenkami czarnuszki. Piec ok. 15-20 minut do zrumienienia w 220 stopniach.
Smacznego !!!