Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 1245
Dodano: 09.01.2021
Odsłon: 19608
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jedno ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Następnie rozsypać na nim tarty ser i ułożyć plastry boczku.
Drugie ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem, następnie nałożyć je na pierwsze ciasto jajkiem do dołu (góra sucha) i dokładnie docisnąć. Pokroić na cienkie ok. 1-1,5 cm kawałki, które należy zawijać w spiralkę.
Na koniec paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i ew. posypać ziarenkami czarnuszki. Piec ok. 15-20 minut do zrumienienia w 220 stopniach.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

SprytnaChochla 11 styczniaZgłoś do usunięcia
Śliczne! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 10 styczniaZgłoś do usunięcia
Super:)1 Kto głosował? | Odpowiedz