Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska dla niezapowiedzianych gości - paluchy z ciasta francuskiego z serem. Kilka minut roboty i gotowe. Sprawdzą się solo lub jako dodatek do sałatek. Przetestujcie ten przepis, a gwarantujemy, że wrócicie do niego nie raz.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38520
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38520
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i przetnij go na pół, równolegle do krótszej krawędzi. Jedną część posmaruj po całości keczupem oraz posyp tartym serem. Składniki przykryj drugą częścią ciasta.
Złożone ciasto francuskie pokrój na równej grubości paski (około 1,5 cm). Każdy z nich skręć, jak spiralę.
Gotowe paluchy przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut (do zrumienienia).