Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa przekąska dla niezapowiedzianych gości - paluchy z ciasta francuskiego z serem. Kilka minut roboty i gotowe. Sprawdzą się solo lub jako dodatek do sałatek. Przetestujcie ten przepis, a gwarantujemy, że wrócicie do niego nie raz.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 479
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 479
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i przetnij go na pół, równolegle do krótszej krawędzi. Jedną część posmaruj po całości keczupem oraz posyp tartym serem. Składniki przykryj drugą częścią ciasta.
Złożone ciasto francuskie pokrój na równej grubości paski (około 1,5 cm). Każdy z nich skręć, jak spiralę.
Gotowe paluchy przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut (do zrumienienia).