Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego i prostego. Sprawdzają się do barszczu lub innych gorących imprezowych dań.A gościom zawsze bardziej smakuje jeśli dajemy coś od siebie:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Cebule drobno pokroić i podsmarzyć na oliwie.Dodać drobniutko pokrojone pieczarki i dusić do maksymalnego zredukowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie lekko rozwałkować i na połowę położyć przestygnięte pieczarki. Złożyć ciasto na pół i kroć 2cm paski, skręcić je w połowie i układać na blasze. Posmarować białkiem lub zimnym mlekiem i piec w piekarniku ok. 13 min. w temp. 180 stopni.
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale gdy przygotujemy je sobie wcześniej to zawsze później można podgrzać chwileczkę w piekarniku.