Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego i prostego. Sprawdzają się do barszczu lub innych gorących imprezowych dań.A gościom zawsze bardziej smakuje jeśli dajemy coś od siebie:)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 147
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 210
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 319
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 147
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 210
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 319
Składniki
Cebule drobno pokroić i podsmarzyć na oliwie.Dodać drobniutko pokrojone pieczarki i dusić do maksymalnego zredukowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie lekko rozwałkować i na połowę położyć przestygnięte pieczarki. Złożyć ciasto na pół i kroć 2cm paski, skręcić je w połowie i układać na blasze. Posmarować białkiem lub zimnym mlekiem i piec w piekarniku ok. 13 min. w temp. 180 stopni.
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale gdy przygotujemy je sobie wcześniej to zawsze później można podgrzać chwileczkę w piekarniku.