Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekaska lub jako dodatek do barszczu lub piwka
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 111
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8684
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 111
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8684
Składniki
Z 4 pierwszych skladnikow zagniesc ciasto najlepiej na wieczor i zostawic do rana w lodowce ale 5-6 godz tez mu wystarczy. Ser zetrzec na drobnej terce. Ciasto rozwalkowac nmiej wiecej jak na pierogi caly plat posmarowac rozmaconym jajkiem posypac papryka wymieszana z sola i tartym serem opcjonalnie tylko kminkiem wymieszanym z sola. Kroic nozem lub radelkiem na paluszki i przeniesc na blache wylozona papierem do pieczenia. Piec w 200 st do uzyskania zlotej skorki na wierzchu