Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekaska lub jako dodatek do barszczu lub piwka
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11812
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 457
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 120
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 684
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11812
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 457
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 120
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 684
Składniki
Z 4 pierwszych skladnikow zagniesc ciasto najlepiej na wieczor i zostawic do rana w lodowce ale 5-6 godz tez mu wystarczy. Ser zetrzec na drobnej terce. Ciasto rozwalkowac nmiej wiecej jak na pierogi caly plat posmarowac rozmaconym jajkiem posypac papryka wymieszana z sola i tartym serem opcjonalnie tylko kminkiem wymieszanym z sola. Kroic nozem lub radelkiem na paluszki i przeniesc na blache wylozona papierem do pieczenia. Piec w 200 st do uzyskania zlotej skorki na wierzchu