Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekaska lub jako dodatek do barszczu lub piwka
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 868
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12653
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 868
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12653
Składniki
Z 4 pierwszych skladnikow zagniesc ciasto najlepiej na wieczor i zostawic do rana w lodowce ale 5-6 godz tez mu wystarczy. Ser zetrzec na drobnej terce. Ciasto rozwalkowac nmiej wiecej jak na pierogi caly plat posmarowac rozmaconym jajkiem posypac papryka wymieszana z sola i tartym serem opcjonalnie tylko kminkiem wymieszanym z sola. Kroic nozem lub radelkiem na paluszki i przeniesc na blache wylozona papierem do pieczenia. Piec w 200 st do uzyskania zlotej skorki na wierzchu