Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne paluszki do barszczyku. Wypróbuj ten przepis.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3754
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2058
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 796
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 62
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3754
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2058
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 796
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 62
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepły mleku, wsypać mąkę, dodać śmietanę 1 jajo, miękkie masło, przyprawić solą i cukrem, dodać ocet i dokładnie wszystko wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. a stolnicę posypaną mąką kładziemy ciasto drożdżowe, i wycinamy dowolne paluszki , układamy na blasze i wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem , posypujemy kminkiem pieczemy 1 5 min w temperaturze 180 stopni.