Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne paluszki do barszczyku. Wypróbuj ten przepis.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10558
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4606
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424488
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10558
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4606
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424488
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepły mleku, wsypać mąkę, dodać śmietanę 1 jajo, miękkie masło, przyprawić solą i cukrem, dodać ocet i dokładnie wszystko wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. a stolnicę posypaną mąką kładziemy ciasto drożdżowe, i wycinamy dowolne paluszki , układamy na blasze i wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem , posypujemy kminkiem pieczemy 1 5 min w temperaturze 180 stopni.