Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne paluszki do barszczyku. Wypróbuj ten przepis.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34051
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 471
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2105
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 33
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34051
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 471
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2105
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 33
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10254
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepły mleku, wsypać mąkę, dodać śmietanę 1 jajo, miękkie masło, przyprawić solą i cukrem, dodać ocet i dokładnie wszystko wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. a stolnicę posypaną mąką kładziemy ciasto drożdżowe, i wycinamy dowolne paluszki , układamy na blasze i wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem , posypujemy kminkiem pieczemy 1 5 min w temperaturze 180 stopni.