Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki serowe

Paluszki serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 291 Ocena: 3539

Dodano:

Odsłon: 2605

Prosta przekąska na małe i duże przyjęcia.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 200 g sera cheddar
  • 150 g masła
  • 100 ml mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka curry
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • tymianek, pieprz kolorowy
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paluszki serowe

Przygotowanie

  1. Cheddar zetrzeć na tarce. Wymieszać mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. Do miski wrzuć pokrojone masło. Wlać mleko, wymieszać.
    Wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie. Rolować w wałeczki trochę grubsze niż ołówek. Pociąć na 10 – 15 cm kawałki. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piec w temperaturze 200 ok 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń