Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska na małe i duże przyjęcia.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67360
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1822
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67360
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1822
Składniki
Cheddar zetrzeć na tarce. Wymieszać mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. Do miski wrzuć pokrojone masło. Wlać mleko, wymieszać. Wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie. Rolować w wałeczki trochę grubsze niż ołówek. Pociąć na 10 – 15 cm kawałki. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piec w temperaturze 200 ok 10 minut.