Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne paluszki serowe.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12308
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12308
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 819
Składniki
Cheddar zetrzeć na tarce. Wymieszać mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. Do miski wrzuć pokrojone masło. Wlać mleko i roztrzepane jajko, wymieszać. Dodać suche składniki i ser. Wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie. Rolować w wałeczki trochę grubsze niż ołówek. Pociąć na 10 – 15 cm kawałki. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza (z termoobiegiem ) przez 5 – 8 minut.