Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj następne danie bardzo szybkie i bardzo smaczne składające się z kilku prostych składników, zapraszam
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Na początku przygotowujemy łopatkę i możemy to zrobić dzień wcześniej ale może być w tym samym dniu. Łopatkę solimy pieprzymy dodajemy majeranek, odstawiamy na 2 godziny by smaki się wymieszały.
Przygotowaną łopatkę skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 2 godzin. Upieczona łopatka musi być bardzo miękka.
W zależności ile mamy zrobić porcji-pampuchów tyle odkrajamy łopatki i siekamy na drobne kawałki. Pozostałą część mięsa wstawiamy do lodówki i mamy super wędlinę na kanapki na drugi dzień.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wkładamy szpinak, pomidory suszone w oleju czosnek i podsmaży. Jak farsz jest gotowy to szpinak i pomidory kroimy jeszcze na mniejsze kawałki
Każdego pampucha przekrajamy na równe połowy i wewnątrz pampucha robimy wgłębienie.
Obie połowy smarujemy pastą paprykową ( przepis na mojej stronie Smaker) lub innym ulubionym sosem.
Następnie dodajemy na obie połowy pokrojoną cebulę.
Na jedną połowę kładziemy przygotowany farsz szpinakowy a na drugą połowę kładziemy pokrojone mięso.
Całość składamy przebijamy szpadką szaszłykową i wstawiamy do opiekacza lub kuchni mikrofalowej do pogrzania około 1 minuty
Po podgrzaniu wykładamy na talerz dokładamy jeszcze pokrojonego mięsa i smacznego