Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj następne danie bardzo szybkie i bardzo smaczne składające się z kilku prostych składników, zapraszam
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Na początku przygotowujemy łopatkę i możemy to zrobić dzień wcześniej ale może być w tym samym dniu. Łopatkę solimy pieprzymy dodajemy majeranek, odstawiamy na 2 godziny by smaki się wymieszały.
Przygotowaną łopatkę skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 2 godzin. Upieczona łopatka musi być bardzo miękka.
W zależności ile mamy zrobić porcji-pampuchów tyle odkrajamy łopatki i siekamy na drobne kawałki. Pozostałą część mięsa wstawiamy do lodówki i mamy super wędlinę na kanapki na drugi dzień.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wkładamy szpinak, pomidory suszone w oleju czosnek i podsmaży. Jak farsz jest gotowy to szpinak i pomidory kroimy jeszcze na mniejsze kawałki
Każdego pampucha przekrajamy na równe połowy i wewnątrz pampucha robimy wgłębienie.
Obie połowy smarujemy pastą paprykową ( przepis na mojej stronie Smaker) lub innym ulubionym sosem.
Następnie dodajemy na obie połowy pokrojoną cebulę.
Na jedną połowę kładziemy przygotowany farsz szpinakowy a na drugą połowę kładziemy pokrojone mięso.
Całość składamy przebijamy szpadką szaszłykową i wstawiamy do opiekacza lub kuchni mikrofalowej do pogrzania około 1 minuty
Po podgrzaniu wykładamy na talerz dokładamy jeszcze pokrojonego mięsa i smacznego