Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na szybką przekąskę, łatwo się je robi, a smakują wybornie. Są chrupiące z lekkim posmakiem cukinii. Polecam zwłaszcza z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26008
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3469
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1451
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26008
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3469
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1451
Składniki
Kwiaty z cukinii oczyszczamy z pręcików, delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
Jajka lekko ubijamy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu. W doprawionych jajkach maczamy kwiaty cukinii.
Obtaczamy je w bułce tartej.
Panierowane kwiaty układamy na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.
Smażymy jak kotlety z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Podajemy na gorąco z ulubionym sosem.
Smacznego !!!
;-D