Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na szybką przekąskę, łatwo się je robi, a smakują wybornie. Są chrupiące z lekkim posmakiem cukinii. Polecam zwłaszcza z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93785
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3519
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1616
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93785
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3519
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1616
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2296
Składniki
Kwiaty z cukinii oczyszczamy z pręcików, delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
Jajka lekko ubijamy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu. W doprawionych jajkach maczamy kwiaty cukinii.
Obtaczamy je w bułce tartej.
Panierowane kwiaty układamy na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.
Smażymy jak kotlety z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Podajemy na gorąco z ulubionym sosem.
Smacznego !!!
;-D