Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na szybką przekąskę, łatwo się je robi, a smakują wybornie. Są chrupiące z lekkim posmakiem cukinii. Polecam zwłaszcza z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 396
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 396
Składniki
Kwiaty z cukinii oczyszczamy z pręcików, delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy.
Jajka lekko ubijamy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu. W doprawionych jajkach maczamy kwiaty cukinii.
Obtaczamy je w bułce tartej.
Panierowane kwiaty układamy na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym.
Smażymy jak kotlety z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Podajemy na gorąco z ulubionym sosem.
Smacznego !!!
;-D