Do góry

Przekąski Przepis na:

panierowane mini filety z kurczaka "chicken strips"

Przepis dnia 2021-06-28
panierowane mini filety z kurczaka chicken strips

Autor:

Przepisów i artykułów: 375 Ocena: 3011

Dodano:

Odsłon: 2037

Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce.

Składniki

  • pierś z kurczaka - 2 szt
  • maślanka - 400 ml
  • sól - 1 płaska łyżeczka
  • pieprz - pół łyżeczki
  • czosnek - 2 ząbki
  • krakersy - 200 g
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
panierowane mini filety z kurczaka "chicken strips"

Przygotowanie

  1. Do maślanki dodać sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek (można dodać ulubione zioła lub przyprawy), wymieszać.

  2. Piersi z kurczaka pokroić w paski, przełożyć do maślankowej marynaty i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.

  3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Krakersy włożyć do zamykanej plastykowej torby i pokruszyć, używając wałka.

  4. Zamarynowane kawałki mięsa panierować w krakersach, ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 20-25 minut. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę.

  5. Podawać z ulubionym sosem lub w bułce jak burgera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń