Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-06-2021
Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4746
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4728
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44577
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 266
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4746
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4728
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44577
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 266
Składniki
Do maślanki dodać sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek (można dodać ulubione zioła lub przyprawy), wymieszać.
Piersi z kurczaka pokroić w paski, przełożyć do maślankowej marynaty i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Krakersy włożyć do zamykanej plastykowej torby i pokruszyć, używając wałka.
Zamarynowane kawałki mięsa panierować w krakersach, ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 20-25 minut. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę.
Podawać z ulubionym sosem lub w bułce jak burgera.